28 juni 2019

De International Ethics Standards Board for Accountants (IESBA) heeft op 26 juni 2019 de eCode gelanceerd - een webgebaseerd instrument dat de International Code of Ethics for Professional Accountants (inclusief de International Independence Standards) op een digitaal platform ter beschikking stelt. Naast de "app-achtige" functies toont dit nieuwe platform beter de "bouwstenen" architectuur en de schaalbaarheid van de Code aan.

De eCode is het resultaat van een strategisch initiatief om moderne technologieën, inclusief mobiele toegankelijkheid, in te zetten om de inhoud van de Code zeer toegankelijk en zichtbaar en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Naast verbeterde zoek- en navigatiemogelijkheden bevat de e-Code links die contextuele informatie verschaffen of die de motivering voor bepaalde bepalingen van de Code toelichten.

De eCode is gratis beschikbaar op www.IESBAeCode.org.

Voor meer informatie over de toepasbaarheid van de Code in België, raadpleeg het advies van de Raad 2019/07 met betrekking tot de verduidelijking van de termen “relevante ethische voorschriften” in België.

Gerelateerd

Bedrijfsrevisor Liesbet Haustermans benoemd tot Board Member IESBA