Home > Het Instituut > Actualiteit > Internationaal > IFAC actualiseert handleiding voor het toepassen van ISA’s bij KMO-audits

IFAC actualiseert handleiding voor het toepassen van ISA’s bij KMO-audits

2 augustus 2018
Bron: IFAC


Kleine en middelgrote kantoren (Small- and medium-sized practices – SMPs) kunnen praktische ondersteuning gebruiken bij de implementatie van de International Controlestandaarden (ISA's) bij audits van kleine en middelgrote entiteiten (KMO's). IFAC (International Federation of Accountants) heeft de handleiding voor het gebruik van ISA's bij KMO-audits, de vierde editie intussen, bijgewerkt om bedrijven te helpen bij het efficiënt en proportioneel toepassen van ISA's op KMO-audits.

Deze vierde editie is bijgewerkt om recente wijzigingen in de ISA's weer te geven, waaronder projecten van de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) (IAASB) over de volgende topics:
  • Auditor Reporting;
  • Disclosures; 
  • The Auditor’s Responsibilities Relating to Other Information; and 
  • Using the Work of Internal Auditors.

De handleiding is ontworpen voor gebruik door alle beroepsbeoefenaars. Deel 1 behandelt de fundamentele concepten van een risicogeoriënteerde audit in overeenstemming met de ISA's. Deel 2 bevat praktische richtlijnen voor het uitvoeren van KMO-audits, waaronder twee casestudies: één betreffende een KMO-audit en één over een audit van een micro-entiteit.

  • ICCI - Informatiecentrum voor het bedrijfsrevisoraat