7 oktober 2022

Alexia Cauwe, technisch adviseur van de Commissie publieke sector en Roby Fele, technisch adviseur van de Commissie non-profitsector

 

Op 25 oktober 2022 organiseert het IBR haar tweede “Dag van de publieke sector” in het Hotel Le Plaza (1000 Brussel). 

In de voormiddag krijgt u de gelegenheid om twee van de drie volgende workshops te volgen:

  1. Federale overheid: de certificering van de rekeningen 2021, actua
  2. Vlaamse overheid: actua, continuous control management en smart audit tools
  3. Waals gewest, Federatie Wallonië-Brussel en Brussels Hoofdstedelijk Gewest: actua

De rode draad doorheen deze workshops is de samenwerking tussen de toezichthoudende instanties en de verbetering van de werking van en de professionalisering van zowel de toezichthoudende instanties als de gecontroleerde organisaties.

Het panel van sprekers voor deze workshops bestaat uit eregasten, vertegenwoordigers van het Rekenhof, vertegenwoordigers van federale en gefedereerde entiteiten, enz. Elke workshop wordt door twee bedrijfsrevisoren geleid.

In de namiddag zullen tijdens de plenaire vergaderingen de valkuilen van de certificering van overheidsjaarrekeningen in België, Nederland en Frankrijk worden toegelicht en uiteengezet, met deelname van eminente sprekers uit deze drie landen.

De heer Frédéric Daerden, minister van Begroting van de Federatie Wallonië-Brussel, zal vervolgens het woord nemen, evenals Mevrouw Eva De Bleeker, Staatssecretaris van Begroting.

Heeft u opdrachten in de publieke sector of bent u geïnteresseerd in deze sector? Dan is deze studiedag de ideale gelegenheid om kennis te maken met de belangrijkste spelers op het gebied van accountancy en audits in de publieke sector.

Het volledige programma en de link om u in te schrijven voor de Dag van de publieke sector vindt u op www.dagvandepubliekesector.be 

 

Gerelateerd

Derde editie van de Dag van de publieke sector – krachtlijnen

Alexia Cauwe, Diensthoofd Permanente vorming van het IBR en bedrijfsjurist

Never waste a good crisis! IBR bepleit tijdens Nieuwjaarsdebat een harmonisering van de overheidsboekhouding

Eerste editie van de 'Dag van de publieke sector'

Erwin Vanderstappen, bedrijfsjurist