7 mei 2018

Op vrijdag 27 april 2018 namen 201 bedrijfsrevisoren, stagiairs en VIP's deel aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van het IBR.

De Algemene Vergadering keurde de rekeningen per 31/12/2017 en het budget 2018 goed. Behalve de indexering van de vaste bijdragen bleven de bijdragen onveranderd.

Het administratieve deel van de Algemene Vergadering eindigde met een presentatie van de resultaten van de enquëte die de Jongerenraad in november 2017 voorlegde aan alle stagiars en jonge bedrijfsrevisoren.

Het academische luik van de Algemene Vergadering opende met een zeer interessante en dynamische Keynote speech van Nancy Rademaker over de impact van de digitalisering op het auditberoep.

De Keynote werd gevolgd door een presentatie van de resultaten van het eerste werkjaar van het College van Toezicht op de bedrijfsrevisoren. De voorzitster (Bénédicte Vessié) en de secretaris-generaal (Hein Lannoy) van het College lichtten er de resultaten van de kwaliteitscontroles in 2017 en het werkprogramma voor 2018 toe.

Ongeveer de helft van de aanwezigen heeft gebruik gemaakt van de interactieve webtool SLIDO om in debat te gaan met de sprekers en te antwoorden op polls.

Bedrijfsrevisoren en stagiairs kunnen hier de slides downloaden:

Gerelateerd