3 juni 2022

Het Instituut van de Bedrijfsrevisoren is op zoek naar ondernemers, MVO-verantwoordelijken, duurzaamheidsmanagers, enz. die de uitdaging zijn aangegaan of aangaan om te communiceren over wat hun organisatie doet om haar activiteit duurzamer te maken. 

Al meer dan 20 jaar beloont het IBR Belgische organisaties of organisaties actief in België die informatie publiceren over wat hen onderscheidt op ecologisch, sociaal en governancegebied (“ESG”-criteria). 

Bij elke editie wil de Jury van de Awards graag zoveel mogelijk organisaties belonen om hun impact op de samenleving, hun creativiteit, originaliteit en betrokkenheid bij hun stakeholders, alsook hun eerste stappen op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving te beklemtonen. Het communiceren over duurzaamheidsinformatie is een tijdrovende, middelenintensieve en soms confronterende oefening, maar wel één die waarde kan opleveren voor uw organisatie.

Dit jaar kan u nog meer het verschil maken door te durven praten over de uitdagingen, of zelfs de echte moeilijkheden waarmee uw organisatie wordt geconfronteerd en hoe zij daarop reageert.  

Dus als u die ondernemer, die MVO-verantwoordelijke, die manager bent, en zelfs als uw duurzaamheidsverslaggeving niet volledig is afgestemd op de criteria van de Standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI) die als basis dienen voor het toekennen van de meeste prijzen (zie hier de evaluatiecriteria van de Jury), waag dan dit jaar (opnieuw?) de sprong en neem deel aan de Awards voor “Best Belgian Sustainability Reports”.  

Ding mee naar één van de prijzen of maak deel uit van de organisaties die morgen het verschil willen maken, voor onze planeet en alle mensen, en tegelijk ethisch en verantwoord willen ondernemen.  

De deelname aan de uitreiking van de Awards op 29 november 2022 is volledig gratis, met de steun van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling !  

Uw duurzaamheidsverslag wordt niet alleen gelezen en beoordeeld door een Jury bestaande uit deskundigen met verschillende achtergronden, maar wordt ook gepubliceerd op de website www.sustainabilityreports.be. Aan het einde van de Awards zal elke deelnemer ook feedback krijgen van de juryleden.

Dus waar wacht u nog op?

De inschrijvingen voor de Awards 2022 zijn open tot en met vrijdag 8 juli voor de grote organisaties. De KMO's en andere organisaties kunnen zich inschrijven tot 18 juli. De deelnemingsvoorwaarden en evaluatiecriteria kunnen hier geraadpleegd worden.

Ik schrijf mijn organisatie in

 

Gerelateerd

Audit van duurzaamheidsverslaggeving: uitdagingen, valkuilen en opportuniteiten

Marc Daelman en Mieke Van Leeuwe, bedrijfsrevisoren

Mededeling 2024/11: Erkenning voor het verstrekken van assurance over duurzaamheidsinformatie - vereisten voor de permanente vorming

IBR: Openstelling assurancemarkt voor duurzaamheidsrapporten zeker mogelijk, maar zelfde kwaliteitsvereisten voor alle spelers