14 mei 2020

OVERLIJDEN VAN DE HEER RAYNALD VERMOESEN, RAADSLID IBR

Het is met grote verslagenheid dat we u het onverwachte overlijden melden van onze gewaardeerde confrater en raadslid Raynald Vermoesen.

Raynald-VermoesenRaynald Vermoesen (°Ukkel, 12 april 1957) studeerde af als handelsingenieur aan de Ecole de Commerce Solvay en begon zijn carrière in september 1980 bij Jacobs, Eeckhout & Co, toen lid van het Coopers & Lybrand International netwerk.  Zijn scherpe intelligentie en grote werkkracht stelden hem in staat om snel op te klimmen in dit kantoor (in 1998 PricewaterhouseCoopers - PwC - geworden) en om partner te worden in oktober 1990, nadat hij in 1988 de eed had afgelegd als bedrijfsrevisor. Raynald heeft zijn hele carrière gewijd aan het auditberoep, zowel bij PwC, waar hij jarenlang de zeer gerespecteerde 'Risk & Quality' Partner en directielid van het kantoor was, alsook bij het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR).

Bij het IBR was hij sinds 1998 onafgebroken raadslid en van 2004 tot 2015 ook lid van het Uitvoerend Comité. Zelfs na zijn vertrek bij PwC in juli 2013 bleven zijn toewijding aan het revisoraat en zijn werkkracht in de diverse commissies van het IBR opmerkelijk. Zijn voornaamste mandaten tonen dit: voorzitter van de Commissie Kwaliteitscontrole van 1998 tot 2013, lid van het Comité voor Wetgevende Werkzaamheden sinds 2011, voorzitter van de Juridische Commissie en de Commissie Boekhoudkundige Aangelegenheden sinds 2016 en voorzitter van de coördinatiecel ‘onafhankelijkheid’. Verder was hij jurylid voor het bekwaamheidsexamen van de stagiairs-bedrijfsrevisoren en fungeerde hij als lid van het leescomité van het Informatiecentrum voor het Bedrijfsrevisoraat (ICCI) bij de totstandkoming van de boeken over het commissarisverslag en de audithervorming van 2016. 

Wie Raynald gekend heeft, werd niet alleen getroffen door zijn gedegen vakkennis en zijn 'streng maar rechtvaardige' aanpak, maar vond in hem ook altijd warme vriendschap en een goed humeur.

Raynald overleed geheel onverwacht op 11 mei 2020. Namens de Raad en het personeel van het IBR bieden we de familie ons medeleven aan en wensen we ze veel sterkte toe. We zullen Raynald missen. We verliezen met hem een uitzonderlijk toegewijd raadslid en een uiterst aimabele man die we nooit zullen vergeten.

Tom Meuleman, voorzitter
Fernand Maillard, ondervoorzitter          

Download het overlijdensbericht

Gerelateerd