5 juli 2017

De toekenning van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports, de prijs dit het IBR sinds eind jaren 90 toekent aan de organisaties die door hun expertise en innovatie in hun duurzaamheidsverslag uitblinken, gebeurt voortaan volgens een nieuwe formule.

De wedstrijd wordt voortaan om de twee jaar georganiseerd en in 2018 voor twee categorieën van organisaties (grote ondernemingen met meer dan 250 personeelsleden en alle andere organisaties). Voor het eerst zal ook het publiek mogen meestemmen.

De eerstvolgende prijsuitreiking zal plaatsvinden op dinsdag 27 november 2018. Kandidaten kunnen hun rapport indienen tussen maart en augustus 2018. De jury kiest het ‘beste eerste duurzaamheidsrapport’ en nomineert per categorie de rapporten met ‘beste impact’. Op de dag van de prijsuitreiking zal het publiek voor elk van de twee categorieën van organisaties kunnen stemmen voor het rapport met ‘beste impact’ na de presentatie van de rapporten van de genomineerden.

De keuze voor deze nieuwe formule is ingegeven door de vaststelling dat, gelet op de vereiste inspanningen middelen, tijd en capaciteit, een duurzaamheidsrapport voor veel (vooral kleinere) organisaties slechts om de twee jaar haalbaar lijkt. Anderzijds hebben ook de organisaties met ervaring inzake duurzaamheidsverslaggeving, een denkoefening gehouden over hun impact op de samenleving en hun toegevoegde waarde, hetgeen prestatiebevorderend werkt.

Meer informatie op de website Best Belgian Sustainability Reports

Gerelateerd

Record turnout for this year’s ceremony of the Awards for Best Belgian Sustainability Reports where Umicore, VPK Group and VUB were awarded best impact sustainability reports by the audience

Record turnout for this year’s ceremony of the Awards for Best Belgian Sustainability Reports where Umicore, VPK Group and VUB were awarded best impact sustainability reports by the audience

Workshops Awards: schrijf je nu in!