15 oktober 2020

De afgelopen maanden waren voor niemand gemakkelijk: een groot aantal bedrijven kreeg zware klappen. Ook gezonde bedrijven voelen de impact van Corona en de bijhorende maatregelen. 

Companyweb, een gespecialiseerd bedrijf op het vlak van bedrijfsinformatie, biedt al vele jaren haar diensten aan via onze portaalsite. In het kader van de Covid-crisis heeft dit bedrijf een aantal gratis functionaliteiten toegevoegd, zowel op het vlak van analyse als op vlak van gebruiksvriendelijkheid.

Verliezen van andere bedrijven kunnen uw cliënten enorm veel schade berokkenen. De Covid Immuniteitsgraad van Companyweb onderzoekt daarom welke bedrijven in theorie het best gewapend zijn tegen de coronacrisis. Deze immuniteitsgraad kan dus een totaal andere situatie weergeven dan de gezondheidsbarometer en is vanaf nu beschikbaar voor elk bedrijf.

Ook de 'alerts' werden volledig vernieuwd: aan de hand van handige opvolgingslijsten komt u onmiddellijk te weten wat precies wijzigde in welk bedrijf. Is de gezondheidsbarometer of de kredietlimiet gedaald of gestegen, wijzigde de status van het bedrijf naar risico 'failliet',…

Al deze nieuwe features zijn inbegrepen in de gratis toegang die vanuit het IBR wordt aangeboden. Om van deze bijkomende functionaliteiten te kunnen genieten, zal Companyweb u identificeren aan de hand van uw e-mail(*).

Tenslotte preciseren we ook graag nog eens dat het IBR geen enkele verantwoordelijkheid neemt in de nieuwe functionaliteiten die u door Companyweb worden aangeboden. Deze ontslaan u geenszins van alle nodige ijver in uw auditwerkzaamheden, noch van het tonen van professioneel scepticisme.

(*) Dit gebeurt bij uw eerstvolgende login op het Companyweb-platform via de IBR-portaalsite. Companyweb verbindt er zich toe om uw mailadres niet voor commerciële of marketingdoeleinden te gebruiken.

     

Gerelateerd

Nieuw voor alle bedrijfsrevisoren: toegang tot internationale rapporten in Companyweb

Companyweb: Update KYC feature voor bedrijfsrevisoren

Mededeling 2009/01: Leden van het BIBF, IAB en IBR hebben vanaf 1 januari 2009 gratis toegang tot de financiële databank "Companyweb"