12 januari 2016

Vandaag werden tijdens een netwerkevent op de KBC-hoofdzetel de jaarlijkse Awards for Best Belgian Sustainability Reports uitgereikt. De Awards stimuleren en bekronen ondernemingen en organisaties die op transparante en innovatieve wijze communiceren over hun economische, sociale en milieuambities en resultaten.
 
Uit de 58 ingediende rapporten koos de jury dit jaar de volgende winnaars:
  • Solvay in de categorie 'grote organisaties';
  • Cap Conseil in de categorie 'KMO's';
  • ProNatura in de categorie NGO's;
 
In de categorie ‘andere organisaties’ eindigden FEVIA en het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling  ex aequo als finalisten. Andere finalisten met een bijzondere nominatie waren Spadel (grote organisatie) en de KMO’s Harzé J.-Van Est en JSR Micro.
 
Voor de editie 2015 werden de selectieprocedure en de beoordelingscriteria voor het eerst volledig gebaseerd op de internationaal aanvaarde GRI G4-Guidelines.
 
Bedrijfsrevisor Marc Daelman, voorzitter van de jury, is positief over het stijgende aantal ingediende rapporten. Dit bewijst dat duurzame ontwikkeling nadrukkelijker deel uitmaakt van de bedrijfsstrategie van organisaties. De jury moedigt de deelnemende organisaties aan om te blijven inzetten op kwaliteitsvolle en geïntegreerde duurzaamheidsrapportering.
 
De laureaten van de Awards 2015 kregen vandaag hun prijs uit handen van Marie-Christine Marghem, Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling.

Gerelateerd

Neem deel aan de Belgian Awards for Sustainability Reports (BAS)! Inschrijvingen geopend

Neem deel aan de Belgian Awards for Sustainability Reports (BAS)! Inschrijvingen geopend

Audit van duurzaamheidsverslaggeving: uitdagingen, valkuilen en opportuniteiten

Marc Daelman en Mieke Van Leeuwe, bedrijfsrevisoren