2 maart 2016

Bron: persbericht Federatie Vrije Beroepen, 2/3/2016
 
De Algemene Vergadering van de Federatie Vrije Beroepen benoemde op 1 maart topadvocaat Marieke Wyckaert tot nieuwe voorzitter. Hiermee volgt ze Johan De Leenheer op na een mandaat van zes jaar. Marieke Wyckaert is vennoot van Eubelius advocaten en doceert vennootschapsrecht aan de KU leuven.
 
De Federatie kijkt alvast uit naar haar voorzitterschap. “Marieke kent het vrije beroep van binnen en van buiten. Als juriste krijgt ze met alle vrije beroepen en hun reglementering te maken, wat haar tot facilitator en brugfiguur maakt. Ze is ook nauw betrokken bij heel wat wetgeving die rechtstreeks impact zal hebben op de sector. Maar bovenal is ze een overtuigd vrij beroeper”, zegt Jan Sap, secretaris-generaal van de Federatie

 
De kersverse voorzitter beschouwt de perceptie van het vrije beroep naar de buitenwereld als grootste uitdaging: “Ik geloof heel sterk in de meerwaarde van vrije beroepers. Maar de buitenwereld is daar niet altijd van overtuigd. Ik wil het vrije beroep opnieuw een modern gezicht geven”.
 

Gerelateerd