2 november 2023

Vers van de pers: een bijzonder interessant artikel geschreven door Hans Housen en gepubliceerd in het tijdschrift "Verzekeringswereld".

Daarin gaat de auteur in op de nieuwe verplichtingen op het vlak van duurzaamheidsverslaggeving en assurance van duurzaamheidsinformatie, die binnen afzienbare tijd van toepassing zullen zijn op minstens 2.500 bedrijven in België!

Hij blikt in het artikel ook terug op onze 'Dag van het revisoraat' van september 2023, waar dit thema centraal stond. Voor wie hier niet op kon aanwezig zijn, biedt dit artikel een uitstekende samenvatting. U vindt er de belangrijkste boodschappen van onze voorzitter Patrick Van Impe en van twee van onze gastsprekers, Mark Vaessen, voorzitter van Accountancy Europe, en Chiara Del Prete, voorzitter van de Sustainability Reporting Technical Expert Group van de EFRAG.

Met dank aan Hans Housen en Wolters Kluwer!

 

Gerelateerd

Omzetting van de CSRD in België: IBR pleit voor een duidelijk wetgevend kader voor de opening van de assurance markt

Persbericht

De auditor en de connectiviteit tussen de financiële en de niet-financiële informatie: hoe pakken we deze nieuwe uitdaging aan?

Déborah Fischer, bedrijfsrevisor, lid van de Commissie ESG van het IBR

Record turnout for this year’s ceremony of the Awards for Best Belgian Sustainability Reports where Umicore, VPK Group and VUB were awarded best impact sustainability reports by the audience