27 oktober 2023

Hebt u een bedrijf met meer dan 50 werknemers? Dan hebt u, zoals u weet, tot 17 december de tijd om te voldoen aan de Belgische klokkenluiderswet. Om u hierbij te helpen, nodigt het IBR u uit om deel te nemen aan een speciaal evenement gewijd aan klokkenluiden en klokkenluiders.

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Transparency International Belgium en vindt plaats op 6 december 2023 van 8u30 tot 14u in de kantoren van het IBR. Houd er rekening mee dat de sprekers Engels zullen spreken.

Het doel van deze speciale dag is een overzicht te geven van de stappen die nodig zijn om de nieuwe klokkenluidersverplichtingen te implementeren, de mogelijke implementatieproblemen waarmee uw bedrijf kan worden geconfronteerd te identificeren en concrete oplossingen voor te stellen om deze te verhelpen, en ook te anticiperen op de reacties die de komst van dit nieuwe systeem waarschijnlijk met zich zal meebrengen binnen uw organisatie om u te helpen hierop te reageren.

Onder de vele sprekers op woensdag 6 december zijn Delphine Reuter, datajournalist en onderzoeker, Thomas Vermaerke, directeur-generaal van Transparency International Belgium, en Ann De Roeck, secretaris-generaal van het College van toezicht op de bedrijfsrevisoren. De sprekers zullen worden uitgenodigd om hun expertise te delen in presentaties, debatten en vraag- en antwoordsessies.

Het volledige programma van de dag en de namen van alle sprekers vindt u hier.

Wil je deelnemen aan dit evenement? Wacht dan niet en schrijf je in via onze website.

 

Gerelateerd