27 februari 2024

Met trots stellen we u onze gloednieuwe huisstijl met nieuw logo voor. Met deze nieuwe branding, die we vanaf 5 maart 2024 op al onze communicatietools zullen toepassen, willen we nog beter aansluiten bij de ambities van het bedrijfsrevisoraat en haar connectie met de samenleving.

Bekijk hieronder onze animatiefilm en krijg alvast een voorsmaakje van ons nieuwe logo:

Aan de basis van deze rebranding ligt de nieuwe maatschappelijke opdracht die de bedrijfsrevisor vanaf 2024 toegewezen krijgt: het auditeren van niet-financiële informatie, of de zogenaamde duurzaamheidsaudits.

IBR-voorzitter Patrick Van Impe:

“Deze nieuwe opdracht is een echte milestone voor ons beroep. Voor het eerst in de geschiedenis zullen we naast onze traditionele rol als financiële auditors ook niet-financiële gegevens (milieu-, sociale en governance aspecten) van ondernemingen onder de loep nemen. Het is vanuit die uitbreiding dat we op zoek gingen naar een passende huisstijl die onze gewijzigde rol reflecteert”.

 

Het basisconcept: People-Planet-Society

Na een creatief-merkstrategisch traject kwamen we uit bij een nieuw basisconcept dat onze traditionele letters ‘IBR-IRE’ vervangt door drie inhoudelijke pijlers waarbinnen de bedrijfsrevisor zijn opdrachten uitvoert:

  • People: als mensen werken we met én voor mensen.
  • Planet: met de duurzaamheidsaudits spelen we een grotere rol in de evolutie naar een duurzame wereld.
  • Society: met onze nieuwe opdrachten versterken we nog onze maatschappelijke rol

Drie logo's onder één koepel

Vanaf 5 maart passen we de nieuwe logo’s toe op het beroepsinstituut (het IBR), het Informatiecentrum voor het Bedrijfsrevisoraat (ICCI -competentiecentrum en technische helpdesk voor het bedrijfsrevisoraat). Vanaf april volgen de Awards for Best Belgian Sustainability Reports, die omgedoopt zullen worden tot BAS (Belgian Awards for Sustainability Reports). In een latere fase volgt ook het Instituut van de Revisoren Erkend voor de Financiële Instellingen (IREFI).

Zo verzamelen we alles wat te maken heeft met het bedrijfsrevisoraat in België onder één sterk overkoepelend merk. Afspraak op 5 maart, op de websites van het IBR en het ICCI!

Gerelateerd

Voormalig IBR-voorzitter André Hoste overleden

Algemene Vergadering van 26 april 2024: oproeping en agenda

Update : financiële documenten beschikbaar

Mededeling 2024/08: Assuranceopdracht over de duurzaamheidsinformatie - Algemene Vergadering 2024