26 oktober 2023

In oktober 2024 verhuizen het IBR en het ITAA naar het Phoenixgebouw (Koning Albert II-laan 19, 1000 Brussel). In september 2023 hebben beide raden dat tijdens hun zitting beslist.

Het gebouw springt in het oog door de talrijke mogelijkheden die het biedt om onze dienstverlening aan de leden en stagiairs te blijven garanderen.

Met het einde van onze huur in het Rennaissancegebouw in de Jacqmainlaan in zicht werd gekozen om – samen met het ITAA – uit te kijken naar een ander huurpand dat meer aan onze behoeften voldoet dan het huidige pand. Het Phoenixgebouw overtuigde meteen iedereen, zowel qua bereikbaarheid, faciliteiten als op budgettair vlak.

Volledig gerenoveerd

Het kantoorgebouw werd volledig gerenoveerd en kunnen we zelf inrichten. Daarbij zal uiteraard worden rekening gehouden met de huidige en toekomstige technische mogelijkheden waardoor de leden van de Raad, van de commissies en van onze talrijke werkgroepen én ook het IBR-personeel hun taken en opdrachten in een uiterst moderne setting kunnen uitvoeren.

De ruimtes zullen zo ingericht worden dat hybride werken en vergaderen vlot kunnen lopen. Ook events en seminaries kunnen er plaatsvinden.

Op een boogscheut van het Noordstation

Een belangrijk criterium qua bereikbaarheid was de ligging van het nieuwe gebouw. Op 100m van het Noordstation is het voor het IBR een ware voltreffer. Het gebouw ligt midden in de Manhattanwijk, recht tegenover de Proximustorens. Een wijk in volle ontwikkeling!

Gemakkelijk bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer, als te voet of per fiets. Voor autobestuurders zijn er redelijk wat parkeerplaatsen in de buurt.

Nieuwsgierig? Ontdek meer via deze brochure

Wij tellen alvast af om jullie daar te kunnen ontmoeten

 

Gerelateerd

Voormalig IBR-voorzitter André Hoste overleden

Algemene Vergadering van 26 april 2024: oproeping en agenda

Update : financiële documenten beschikbaar

Mededeling 2024/08: Assuranceopdracht over de duurzaamheidsinformatie - Algemene Vergadering 2024