5 september 2023

De inschrijvingen voor de Awards for Best Belgian Sustainability Reports 2023 sloten af op 20 juli en met minder dan 85 dagen te gaan tot de prijsuitreiking, is het tijd om de balans op te maken van de inzendingen voor de wedstrijd van dit jaar. 

Dit jaar hebben 65 organisaties hun rapport ingestuurd, een aantal dat nog nooit eerder is voorgekomen in de geschiedenis van de Awards! 

Het IBR is uiteraard erg verheugd met deze hoge respons, die vooral bewijst dat bedrijven en organisaties het belang van duurzaamheidsrapportage hebben begrepen.

Nu de CSRD-Richtlijn binnenkort van kracht wordt in ons land, is het essentieel dat Belgische organisaties en zij die actief zijn in België meteen aan de slag gaan. Door deel te nemen aan de Awards for Best Belgian Sustainability Reports kunnen ze profiteren van de analyse en mening van een panel van 27 experts uit verschillende domeinen. 

Hoewel de wedstrijd wordt georganiseerd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, is de jury die voor deze gelegenheid wordt samengesteld, volledig onafhankelijk. 

Van de 65 deelnemende organisaties zijn er 24 OOB's of grote beursgenoteerde organisaties die al wettelijk verplicht zijn om duurzaamheidsinformatie te publiceren, 31 OOB's of grote (al dan niet beursgenoteerde) organisaties die niet vallen onder de Richtlijn Non-financial Reporting ("NFRD") en tien vormen de categorie "overige organisaties".

Van alle organisaties die zich kandidaat stellen, hebben er dit jaar tien voor het eerst een duurzaamheidsverslag gepubliceerd! 

Benieuwd wie de 22ste Awards for Best Belgian Sustainability Reports wint? Afspraak op 28 november 2023 in Brussel! 

De inschrijving voor de prijsuitreiking opent over enkele weken. Aarzel niet om de LinkedIn pagina van de Awards te volgen voor al het laatste nieuws, of om je in te schrijven voor de Awards nieuwsbrief.

Gerelateerd

Record turnout for this year’s ceremony of the Awards for Best Belgian Sustainability Reports where Umicore, VPK Group and VUB were awarded best impact sustainability reports by the audience

Workshops Awards: schrijf je nu in!

Welke organisatie zal op 28 november een Best Impact Sustainability Report Award winnen ?