3 oktober 2023

De inschrijving voor de 22ste ceremonie van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports is nu open! 

Zoals u weet, komen de CSRD en de verbeterde vereisten inzake duurzaamheidsrapportering en -assurance snel dichterbij. Talrijke initiatieven op Europees niveau (ESRS voor rapportering) en internationaal niveau (ISSA 5000 voor assurance) zijn in ontwikkeling. 

In deze context nodigt het IBR u uit om de uitreiking van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports bij te wonen, die het organiseert op dinsdag 28 november 2023 vanaf 16u in het auditorium van BNP Parisbas Brussel (Baron Hortastraat 4, 1000 Brussel). 

Het doel van dit evenement is de beste Belgische duurzaamheidsrapporten te belonen en bedrijven en organisaties bewust te maken van de rapportering en audit van duurzaamheidsinformatie. 

Of u nu al ervaring hebt met het auditen van niet-financiële informatie of nog maar net op de trein gesprongen bent, de prijsuitreiking is de perfecte gelegenheid om nieuwe trends in duurzaamheidsrapportering te ontdekken, ontwikkelingen op het gebied van assurance te volgen, inzicht te krijgen in de moeilijkheden en uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd en van gedachten te wisselen met experts op dit gebied.

Tijdens de ceremonie vindt ook een debat plaats over de praktische toepassing van de CSRD onder leiding van Sophie Hoozee (Universiteit Gent). De gastsprekers zijn Bob Elsen (Joker), Marie Daeninck (Fevia) en Natacha Zuinen (SPW). 

Het evenement is gratis toegankelijk en de uitreiking wordt gevolgd door een netwerkavond. 

We hopen velen van jullie daar te zien! 

Het volledige programma van de ceremonie, de wedstrijdverslagen en de link om u in te schrijven voor het evenement vindt u op https://www.sustainabilityreports.be

Gerelateerd

Audit van duurzaamheidsverslaggeving: uitdagingen, valkuilen en opportuniteiten

Marc Daelman en Mieke Van Leeuwe, bedrijfsrevisoren

IBR: Openstelling assurancemarkt voor duurzaamheidsrapporten zeker mogelijk, maar zelfde kwaliteitsvereisten voor alle spelers

VBO en IBR publiceren e-guide om grote ondernemingen te helpen bij hun ESG-rapportage