2 november 2023

Vers van de pers: een bijzonder interessant artikel geschreven door Hans Housen en gepubliceerd in het tijdschrift "Verzekeringswereld".

Daarin gaat de auteur in op de nieuwe verplichtingen op het vlak van duurzaamheidsverslaggeving en assurance van duurzaamheidsinformatie, die binnen afzienbare tijd van toepassing zullen zijn op minstens 2.500 bedrijven in België!

Hij blikt in het artikel ook terug op onze 'Dag van het revisoraat' van september 2023, waar dit thema centraal stond. Voor wie hier niet op kon aanwezig zijn, biedt dit artikel een uitstekende samenvatting. U vindt er de belangrijkste boodschappen van onze voorzitter Patrick Van Impe en van twee van onze gastsprekers, Mark Vaessen, voorzitter van Accountancy Europe, en Chiara Del Prete, voorzitter van de Sustainability Reporting Technical Expert Group van de EFRAG.

Met dank aan Hans Housen en Wolters Kluwer!

 

Gerelateerd

Audit van duurzaamheidsverslaggeving: uitdagingen, valkuilen en opportuniteiten

Marc Daelman en Mieke Van Leeuwe, bedrijfsrevisoren

Mededeling 2024/11: Erkenning voor het verstrekken van assurance over duurzaamheidsinformatie - vereisten voor de permanente vorming

IBR: Openstelling assurancemarkt voor duurzaamheidsrapporten zeker mogelijk, maar zelfde kwaliteitsvereisten voor alle spelers