4 november 2022

Op woensdag 2 november 2022 vond de prijsuitreiking van de ISAR Honours plaats, waarop het Instituut van de Bedrijfsrevisoren een speciale nominatie heeft ontvangen voor de Awards for Best Belgian Sustainability Reports, die het sinds meer dan 20 jaar organiseert. 

De ISAR Honours zijn een initiatief van de ISAR, een intergouvernementele werkgroep samengesteld uit experten op het vlak van internationale normen van boekhouding en rapportering, die wordt gecoördineerd door de UNCTAD, de conferentie van de Verenigde Naties voor handel en ontwikkeling.

Het doel van dit initiatief bestaat erin te sensibiliseren en de verspreiding van goede nationale en internationale praktijken op het vlak van duurzamheidsrapportering en SDG-rapportering te vergemakkelijken.

Het IBR is bijzonder trots op deze prijs, die het algemeen belang van de Awards erkent. Marc Daelman, voorzitter van de Jury van de Awards, legt uit :

"Het is mijn diepe overtuiging dat de Awards for Best Belgian Sustainability Reports een zeer belangrijk evenement zijn om kwaliteitsvolle duurzame rapportering te promoten, die evenwichtig is voor de organisaties en bedrijven die actief zijn in België en het buitenland ".

De prijsuitreiking van de 21ste editie van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports zal plaatsvinden op 29 november 2022 (programma en inschrijving hier), maar de Awards houden niet op met deze ceremonie.

Meerdere workshops worden eveneens voorzien in de maanden december en januari om de mogelijkheid te geven aan organisaties die zich voor duurzame rapportering interesseren, om hun kennis te verdiepen over deze materie en ervaringen uit te wisselen met andere organisaties.

De inschrijvingen voor de workshops worden weldra open gesteld, denk eraan ons te volgen op LinkedIn om op de hoogte te blijven van alle actua over de Awards!