8 juni 2023

Onze samenleving evolueert wereldwijd naar een ecosysteem waar nieuwe waarden het voortbestaan van bedrijven bepalen. Er is geen ontkomen aan: een nieuwe ESG-focus is elementair. Een groeiend aantal organisaties heeft dit begrepen en is al begonnen met het publiceren van een duurzaamheidsrapport. 

Sterker nog, met de komst van de CSRD zal een hele reeks bedrijven simpelweg geen andere keuze hebben dan ook te gaan rapporteren over duurzaamheid. Zoals u weet, gaat deze rapportageplicht ook gepaard met een assuranceverplichting voor duurzaamheidsinformatie. 

Veel bedrijven hebben echter nog steeds geen duidelijk beeld van wat dit in de praktijk betekent. 

Wat is het huidige regelgevingskader? Wat is precies de rol van de bedrijfsrevisor? Hoe werkt een assurance-opdracht met een beperkte mate van zekerheid met betrekking tot duurzaamheidsinformatie? En vooral, hoe kunnen we ons voorbereiden op de invoering van de wettelijke verplichting tot het verkrijgen van beperkte assurance? Dit zijn slechts enkele van de vragen die uw cliënten zich ongetwijfeld stellen en die u mogelijk moet beantwoorden. 

Om u te helpen heeft het IBR net een bijgewerkte versie gepubliceerd van de brochure "Richtlijnen over de rol van de bedrijfsrevisor met betrekking tot duurzaamheidsinformatie".

Aarzel niet om deze te delen met uw cliënten. Ze vinden er een algemeen overzicht, de belangrijkste concepten en het toepasselijke tijdschema, evenals een stapsgewijze strategie over hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op de invoering van de wettelijke verplichting tot het verkrijgen van beperkte assurance voor duurzaamheidsinformatie. 

Deze brochure kan worden gedownload in PDF-formaat en is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

             

Gerelateerd

Workshops Awards: schrijf je nu in!

Europees Parlement keurt eerste reeks ESRS goed

Mededeling 2023/10: Vorming ESG - optionele derde cyclus