7 november 2013

Op donderdag 7 november heeft Minister voor Administratieve Vereenvoudiging Olivier Chastel  protocollen betreffende de promotie en het gebruik van de elektronische facturatie ondertekend samen met de instituten die de Belgische economische beroepen vertegenwoordigen (Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten, Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten,  Instituut van de Bedrijfsrevisoren) en de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.

Het engagement van de instituten en van de notarissen die gewoonlijk de adviseurs van ondernemingen zijn, is een zeer duidelijke boodschap aan de bedrijven m.b.t. de noodzakelijkheid om hun administratieve organisatie aan te passen.

Daniel Kroes, voorzitter van het IBR : “Het IBR stemt volledig in met een ruime en snelle instelling van de elektronische facturatie en zet aldus alle bedrijfsrevisoren aan om deze elektronische facturatie vanaf heden te gebruiken”. Thierry Dupont, ondervoorzitter van het IBR : “Aangezien de 1.050 bedrijfsrevisoren van het land de bevoorrechte tussenkomende partijen van de bedrijven zijn, zullen ze hun klanten op nuttige wijze ertoe aanzetten om naar de elektronische facturatie over te stappen waarbij ze die klanten bij de nodige aanpassingen van hun interne procedures voor de behandeling van elektronische documenten zullen bijstaan”.

Meer info over de elektronische facturatie op www.efactuur.belgium.be

Gerelateerd

Bericht: Elektronisch factureren voor iedereen!

Exponentiële toename van de elektronische facturatie!