23 september 2020

Op 18 september 2020 volgden 240 bedrijfsrevisoren, stagiairs en stafleden de Algemene Vergadering van het IBR, voor het eerst via online videostreaming georganiseerd.

“We zouden alle confraters en stagiairs die de Algemene Vergadering hebben bijgewoond, willen bedanken voor hun steun en voor hun interactie via de Chatbox. We hebben hiermee een signaal gegeven dat we, zelfs in deze bijzondere COVID-omstandigheden, verbonden blijven en snel de switch naar een digitaal alternatief hebben kunnen zetten”, aldus voorzitter Tom Meuleman en ondervoorzitter Fernand Maillard.

De Algemene Vergadering heeft via voorafgaandelijke schriftelijke stemming de rekeningen 2019 en de begroting 2020 goedgekeurd en kwijting gegeven aan de raad en de commissarissen. Mevrouw Hélène Spegelaere en de heer Carl Rombaut werden aangesteld als commissarissen en de heer Alexis Van Bavel werd benoemd tot raadslid op de Franse taalrol. Hij vervangt Raynald Vermoesen die eerder dit jaar overleed.

Minister van Economie Nathalie Muylle prees in haar videoboodschap de bedrijfsrevisoren voor de belangrijke rol die ze spelen in deze periode van economische crisis.

In zijn slottoespraak ging voorzitter Tom Meuleman in op zijn kernboodschap aan het beroep: de nadruk op de kwaliteit van de audit. Dit moet de ‘hoeksteen van de IBR-strategie’ worden en kan maar behaald worden indien alle bedrijfsrevisoren, kantoren en medewerkers blijven inzetten op volgende punten:

  1. Een hoog niveau van technische competentie (een rigoureuze toepassing van o.a. de ISA’s is hét kwaliteitslabel van het auditvak)
  2. Blijven investeren in de digitale revolutie
  3. Geen compromissen aanvaarden op het vlak van ethiek en onafhankelijkheid

Hieronder kunt u nog eens de slides en de slottoespraak van de voorzitter herlezen.

Gerelateerd

IBR & ITAA verhuizen naar Phoenixgebouw

Voormalig IBR-raadslid Eric Mathay overleden

Overzicht van de administratieve verplichtingen van de bedrijfsrevisoren voor het IBR en het CTR inzake de bijdrage in de werkingskosten van het IBR

Christophe D'hondt, diensthoofd IT & Boekhouding IBR