12 mei 2022

De nieuwe ISQM-normen zullen binnenkort ISQC 1 vervangen. Om de bedrijfsrevisoren zo goed mogelijk op deze overgang voor te bereiden, bereidt de ISQM-werkgroep van het IBR verschillende praktische tools voor die in verschillende fasen zullen worden aangeboden.

In een eerste fase publiceren we op onze ISQM-webpagina een reeks van 8 video-opnames. Elk van deze video's richt zich op een van de belangrijkste onderdelen van de ISQM 1 en ISQM 2 standaarden.

Binnenkort kan u kennismaken met een ander instrument dat in ontwikkeling is: de ISQM Manager software, die op 29 juni tijdens een seminarie zal worden voorgesteld. Bovendien wordt in september nog een reeks workshops gepland om u voor te bereiden op het gebruik van dit programma.

Overeenkomstig het ontwerp van norm inzake de toepassing van de internationale standaarden voor kwaliteitsmanagement 1 en 2 (ISQM 1 en 2) en van ISA 220 (Herzien), moet de “set-up” van het kwaliteitsmanagementsysteem tegen uiterlijk 15 december 2022 klaar zijn; 2023 wordt dan het jaar van implementatie en monitoring.   


Gerelateerd

29 mei 2024: studienamiddag ISQM

De toepassing van ISQM 1: beoogde opdrachten

Inge Vanbeveren, adjunct-secretaris-generaal IBR

Het College publiceert de leidraad voor de kwaliteitscontrole 2023