12 mei 2023

De maand mei begon voor het Instituut van de Bedrijfsrevisoren met de opname en uitzending van een televisieprogramma dat specifiek aan het beroep van bedrijfsrevisor was gewijd: een primeur voor de Franstalige televisie en een gelegenheid om het beroep bij het grote publiek bekend te maken!

Onze voorzitter, ondervoorzitter en secretaris-generaal werden uitgenodigd om deel te nemen aan één van de paradepaardjes van LN24, de eerste Belgische 24-uursnieuwszender: "les acteurs de l'éco" gepresenteerd door Bruno Wattenbergh. 

Voor het eerste deel van het programma, gewijd aan de rol van de bedrijfsrevisor, beantwoordde Marc Bihain enkele basic vragen van de journalist. Wat is een bedrijfsrevisor, voor wie werkt hij, wie controleert hem... met als doel de grote lijnen te schetsen voor het brede publiek en de zaken in hun context te plaatsen. 

Dit interview werd gevolgd door een debat in twee delen: het beroep vandaag en de uitdagingen in de toekomst. Tijdens dit debat deelde Eric Van Hoof de tafel met drie bekende bedrijfsleiders: Valérie Amand, voormalig CFO van het Europese hoofdkantoor van TOSHIBA GLOBAL COMMERCE SOLUTIONS en financieel en ESG-consultant, René Branders, voorzitter van het VBO en CEO van FIB Belgium (actief in hoogtechnologische industriële ovens), en Martine Reijnaers, voorzitter van de raad van bestuur van REYNAERS Aluminium en voormalig CEO. 

Het programma werd afgesloten met een interview met de CEO van de week, voor deze gelegenheid IBR-voorzitter Patrick Van Impe. Onze voorzitter sprak over zijn passie voor zijn job, maar ook over zijn doelstellingen voor de komende twee jaar van zijn mandaat en de uitdagingen voor het instituut en het beroep, waaronder de brandend actuele thema’s ‘aantrekkelijkheid van het beroep’ en de ‘audit van duurzaamheidsrapporten’. 

Bekijk het volledige programma hieronder en deel gerust! Het is een mooie gelegenheid voor een beroep dat absoluut meer bekendheid verdient!

 

 

Gerelateerd

Voormalig IBR-voorzitter André Hoste overleden

Algemene Vergadering van 26 april 2024: oproeping en agenda

Update : financiële documenten beschikbaar

Mededeling 2024/08: Assuranceopdracht over de duurzaamheidsinformatie - Algemene Vergadering 2024