6 juni 2024

Bent u een CSR-verantwoordelijke, duurzaamheidsmanager of wilt u gewoon de duurzaamheidsinspanningen van uw organisatie in de kijker zetten? Schrijf uw organisatie dan in voor de Belgian Awards for Sustainability Reports (BAS)

Met de goedkeuring van de CSRD wordt de publicatie van jaarlijkse niet-financiële verslagen over de zogenaamde ESG-criteria (ecologisch, sociaal en governance) voor veel bedrijven een must. Al meer dan 20 jaar bekroont het Instituut van de Bedrijfsrevisoren Belgische organisaties of organisaties actief in België die een duurzaamheidsverslag publiceren over deze aspecten van hun activiteit. 

Dit jaar wordt niet alleen de CSRD van kracht, maar ook een nieuwe huisstijl en website voor de Awards werden ontwikkeld: de Awards for Best Belgian Sustainability Reports worden voortaan de Belgian Awards for Sustainability Reports, kortom de BAS. Met het nieuwe logo werd het sluitsuk afgeleverd van een volledige rebranding van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, de organisator van de BAS. 

Bij elke editie beloont de Jury verschillende organisaties in verschillende categorieën. Wie weet is het dit jaar de uwe? 

Gebruik uw verslag om ons uw initiatieven en vooruitgang te tonen, uw ambities voor de planeet van morgen, uw ethische en verantwoorde bedrijfsvisie, maar durf ook te vertellen over de uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd en hoe u daarop reageert.

Deze wedstrijd staat open voor alle duurzaamheidsverslagen, ongeacht of dit uw eerste poging is of dat u al uitgebreide ervaring hebt op dit gebied.Aangezien één van de doelstellingen van de Awards erin bestaat de uitwisseling van goede praktijken te bevorderen, kunnen alle deelnemers aan het einde van de wedstrijd feedback krijgen van de juryleden.

Grote organisaties kunnen zich tot maandag 1 juli inschrijven, andere organisaties en KMO's hebben de tijd tot 22 juli. Op de nieuwe website vindt u ook het inschrijvingsformulier, de deelnemingsvoorwaarden en evaluatiecriteria.

Vergeet niet de datum van de prijsuitreiking al in uw agenda te zetten: deze vindt plaats op maandag 18 november 2024!


Gerelateerd

Audit van duurzaamheidsverslaggeving: uitdagingen, valkuilen en opportuniteiten

Marc Daelman en Mieke Van Leeuwe, bedrijfsrevisoren

Audit van duurzaamheidsverslaggeving: uitdagingen, valkuilen en opportuniteiten

Marc Daelman en Mieke Van Leeuwe, bedrijfsrevisoren

Mededeling 2024/11: Erkenning voor het verstrekken van assurance over duurzaamheidsinformatie - vereisten voor de permanente vorming