HLB Dodémont - Van Impe & Co zoekt Senior auditor

29 januari 2024

Ons verhaal

HLB Belgium is een kwaliteitsvol bedrijf gespecialiseerd in audit, accountancy en tax.

Wij zijn een groeiend bedrijf met een duidelijke missie: alle bedrijven, van KMO’s tot multinationals, een waardevolle/bruikbare oplossing bieden op financieel, administratief, fiscaal en juridisch vlak. Samen met ons multidisciplinair team van specialisten staat ‘meedenken met onze klant’ en het geven van ‘advies op maat’ hier centraal.

Sinds de oprichting in 1925 telt HLB ondertussen een 80-tal medewerkers verspreid over vijf vestigingen in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Kortrijk en Luik en is actief lid van het internationaal netwerk HLB – The Global Advisory and Accounting Network.

Ons kantoor te Antwerpen is gelegen in het bedrijvencomplex aan ‘het rooi’ te Berchem waar 40 dynamische medewerkers het beste van zichzelf geven.

Jouw verhaal

Jij neemt de operationele verantwoordelijkheid voor de vlotte uitvoering van een controleopdracht bij onze klanten en rapporteert hierover aan onze managers. Je zal hierbij verschillende diverse taken toegewezen krijgen:

- Uitwerken en opstarten van het controleplan bij de klant
- Superviseren van de werkzaamheden van de controleopdracht
- Controleren van het werk van de groepsleden
- Uitvoeren van procedures die in het controleprogramma beschreven staan
- Opmaken van besluiten van de controleopdracht
- Rapportage: je zal een gedetailleerd rapport maken over de controle die jij en de leden van de groep hebben uitgevoerd
- Finaliseren en goedkeuren van de controleopdracht
- Jaarrekening controleren
- Rapport aan de directie: je zal op basis van de bevindingen tijdens de controleopdracht een ontwerprapport aan de directie opstellen met je aanbevelingen.
- People management: je zal bij elke opdracht de prestaties van de junior auditors in de opdracht moeten evalueren en de nodige feedback geven teneinde hun prestaties waar nodig te doen verbeteren.

Jouw troeven


- Je kan buigen op een ervaring ‘on the field’ van minstens 3 jaar en bent woonachtig in de ruime omgeving van Antwerpen
- Je bent in het bezit van een academische master en door je enorme gedrevenheid bij voorkeur reeds stagiair-bedrijfsrevisor
- Je rijdt graag België rond om de goede operationele opvolging bij de klant te verzekeren.
- Flexibiliteit en stressbestendigheid is jouw nummer 1. Planningen die wijzigen en deadlines behalen zijn ‘jouw ding’
- De Nederlandse taal is je habitat en je kan je vlot behelpen in het Frans en Engels
- Je bent volledig mee met het digitale tijdperk en hebt goede kennis van MS Office
- Bij jou loopt de opvolging en controle van de taken en projecten op wieltjes. Je controleert en denkt kritisch mee, hebt oog voor detail en speelt graag met cijfers
- Je neemt graag verantwoordelijkheid en bent op de hoogte van de recente wijzigingen in je vakgebied
- Analyseren en synthetiseren is een belangrijk onderdeel van je werk. Hierdoor lever je toprapporten af
- En vooral: je bent een teamplayer en kan zelfstandig werken: je bent een uitstekende motivator en stuurt vol passie je team aan. Werk zien en dit op een efficiënte wijze verdelen is voor jou peanuts!

Onze troeven

Je werkt mee aan de uitbouw van een dynamisch en groeiend bedrijf. Dat staat garant voor veel variatie, verantwoordelijkheid, een persoonlijkere werksfeer en ontwikkelingskansen. Je krijgt een vormingsprogramma op maat en indien interesse in een stage bij het IBR duiden we een persoonlijke begeleider aan. Waardering, een grote betrokkenheid en een goede work-life balance zijn hier bij ons essentieel! Dit vertaalt zich in thuiswerk en de mogelijkheid tot flexibele werktijd. Tomeloze inzet en mooie resultaten belonen we graag. Hierbij houden we rekening met wat voor jou belangrijk is. Maar vooral: bij ons kom je terecht in een leuke omgeving met een super team.

Wil je na het lezen van deze vacature meetellen in ons bedrijf?

Kruip dan in je digitale pen en stuur snel je CV en motivatiebrief naar hanne.vandevelde@hlb.be.