22 augustus 2022

De Europese Commissie evalueert momenteel de Payment Services Directive II (PSD2), die sinds januari 2018 van toepassing is. PSD2, dat in alle EU-lidstaten is omgezet, heeft innovaties op het gebied van betalingsdiensten mogelijk gemaakt, bijvoorbeeld door betalingsgegevens van klanten (die gewoonlijk in handen zijn van financiële instellingen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen of beleggingsondernemingen) open te stellen voor hergebruik door andere financiële dienstverleners.

De Europese Commissie overweegt PSD2 te herzien en te moderniseren. Daarom wil de Commissie informatie inwinnen over de ontwikkelingen op de betalingsmarkt, de behoeften van de gebruikers van betalingen en de noodzaak van eventuele veranderingen.

Intuit, ACCA, SMEunited en EFAA for SMEs nodigen u uit deel te nemen aan deze enquête, die wordt beheerd door Opinion Research, om informatie te verzamelen over uw ervaringen met de digitale transitie op het gebied van financieel beheer en om een beter inzicht te krijgen in de hindernissen waarmee SMP's en hun KMO-klanten worden geconfronteerd, en zo te helpen deze kwestie op EU-niveau aan te pakken.

De enquête is beschikbaar in alle EU-talen. Alle verzamelde gegevens blijven anoniem. De enquête is hier beschikbaar tot 5 september 2022.

 

Gerelateerd

Een checklist voor een reorganisatieplan

Marleen Mannekens, bedrijfsrevisor

Actualisering van de brochure “Hoe financier ik de groei van mijn KMO”

IBR wordt lid van de European Federation of Accountants and Auditors for SMEs (EFAA)